Τύποι ενθεμάτων. Διάρκεια ζωής

Ενθέματα φυσιολογικού ορρού.

Τα ενθέματα αυτά κατασκευάσθηκαν στην Γαλλία το 1964 από τον Arion με σκοπό να τοποθετούνται μέσω πολύ μικρών τομών.

Τα τρέχοντα ενθέματα φυσιολογικού ορρού περιβάλλονται από ένα ελαστομερές σιλικόνης και γεμίζουν με φυσιολογικό ορρό μόλις τοποθετηθούν στον μαστό.


Ενθέματα φυσιολογικού ορρού
 

Τα ενθέματα φυσιολογικού ορρού είχαν μεγάλη εφαρμογή στις ΗΠΑ το 1990 λόγω των περιορισμών για χρήση σιλικόνης η οποία άρθηκε το 1996 από το FDA Στις υπόλοιπες χώρες δεν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα ενθέματα λόγω των πολλών ζαρωμάτων που έκαναν από το νερό και επιπλέον τα ενθέματα σιλικόνης ποτέ δεν είχαν απαγόρευση στον υπόλοιπο κόσμο.

Ενθέματα σιλικόνης

 Ο Thomas Cronin και Frank Houston πλαστικοί χειρουργοί από το Τέξας επηνόησαν το 1961 το πρώτο ένθεμα σιλικόνης για τον μαστό σε συνεργασία με την Dow Corning Corporation.Η πρώτη αυξητική στήθους με το ένθεμα αυτό έγινε το 1962.Τα ενθέματα σιλικόνης ταξινομούνται σε 5 γενιές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους.

Η πρώτη γενιά :Η Cronin-Gerow κατασκεύασε ένα σταγονοειδές ένθεμα με περίβλημα από σιλικονούχο καουτσούκ που το γέμιζε ένα παχύρευστο gel σιλικόνης.

Δεύτερη γενιά: Μετά από απαίτηση των πλαστικών χειρουργών για πιο μαλακά ενθέματα που να διαρκούν περισσότερο τα ενθέματα ξανασχεδιάσθηκαν το 1970 με πιο λεπτόρευστη σιλικόνη και λεπτότερο τοίχωμα. Αυτά τα ενθέματα είχαν την τάση να υφίστανται ρήξη και ο σχηματισμός κάψας ήταν αρκετά συχνός.

Μια άλλη ομάδα ενθεμάτων ήταν το 1970 αυτά της πολυουραιθάνης τα οποία μείωσαν το ποσοστό της κάψας αλλά ενοχοποιήθηκαν για καρκινογένεση??? και διακόπηκε αμέσως η χρήση τους.

Αργότερα το FDA ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος και οι γυναίκες δεν χρειάστηκε να τα αφαιρέσουν. Επίσης στην δεύτερη γενιά ανήκουν και τα ενθέματα διπλού αυλού που είχαν ένθεμα σιλικόνης από μέσα και ένθεμα φυσιολογικού ορρού απέξω. Δεν βρήκαν ευρεία εφαρμογή λόγω του δύσκολου σχεδιασμού.

Οι σύγχρονες μορφές του είναι τα ενθέματα τύπου Baker που χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή

Τρίτη και τέταρτη γενιά: Η γενιά αυτή εμφανίσθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη των ενθεμάτων όσο αφορά το τοίχωμα τους με ένα εδικό ελαστομερές που γεμίζει με πιο παχύ gel σιλικόνης. Αυτό ελαττώνει την μετανάστευση σιλικόνης προς τα έξω συγκρινόμενη με τα ενθέματα της προηγούμενης γενιάς (2ης).Τα ενθέματα της γενιάς αυτής ήταν διαθέσιμα σε λείας και τραχείας επιφάνειας.

Σιλικόνες
Ενθέματα σιλικόνης

Πέμπτη γενιά: Αυτά τα ενθέματα είναι αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα και εξελίχθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και χρησιμοποιούνται ευρέως σ’όλο τον κόσμο.

Ονομάζονται και cohesive λόγω της συμπαγούς σιλικόνης που έχουν μέσα. Το σιλικονούχο gel δεν μεταναστεύει προς τους ιστούς και μετά από πολλές μελέτες είναι πολύ ασφαλή με πολύ χαμηλό ποσοστό σχηματισμού κάψας. Διακρίνονται στα Cohesive I και Cohesive II.

Η προσωπική μας εμπειρία δείχνει ότι είναι πολύ ασφαλή, δίνουν ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα και το ποσοστό κάψας είναι μηδενικό.

Δείτε στο βίντεο τον κο Καποσίτα να αναλύει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τύπων των ενθεμάτων που χρησιμοποιούμε στην αυξητική στήθους.

Τι είναι τα Cohesive ενθέματα σιλικόνης?

Αυτό που διακρίνει τα Cohesive είναι ότι αποτελούνται από συμπαγή σιλικόνη ενώ παράλληλα είναι μαλακά. Εάν ένα Cohesive ένθεμα το κόψουμε με ένα ψαλίδι ή ένα νυστέρι τότε θα δούμε ότι δεν χύνεται αλλά συνεχίζει να διατηρεί το σχήμα του. Αυτό που πρόσθεσαν οι εταιρείες Mentor και Allergan είναι περισσότερα cross-linker που κάνει το gel του ένθέματος πιο συμπαγές αλλά και πιο μαλακό. Η λέξη Cohesive σημαίνει σταθερό, αυτό δηλαδή που διατηρεί το σχήμα του μέσα στο στήθος της γυναίκας και επιπλέον δεν διπλώνουν ενώ η διάρκεια τους είναι μεγάλη.

Πλεονεκτήματα των Cohesive Gel ενθεμάτων

Η εμπειρία μας είναι από το 2003 και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα του στήθους αλλά και την πορεία των στο να διατηρούν το αποτέλεσμα αλλά και το σχήμα του νέου στήθους στην αυξητική των μαστών.

Σχήμα – Διατηρούν το σχήμα του νέου μαστού στην αυξητική στήθους.

Πτυχές - Δίπλωμα. Το περιεχόμενο είναι συμπαγές όπως είπαμε και δεν μετακινείται από την μια περιοχή στην άλλη μέσα στο ένθεμα οπότε δεν φαίνεται να συμβαίνουν πτυχές του ενθέματος.

Διαφυγή σιλικόνης Δεν συμβαίνει μια και μιλάμε για συμπαγή σιλικόνη που ακόμη και εάν κοπεί με ψαλίδι μένει εκεί που είναι και διατηρεί το σχήμα. Οι μελέτες δείχνουν ότι αντέχουν 150 kg βάρους. Η έλλειψη διαφυγής είναι πολύ σημαντικό για τον θηλασμό μια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σχηματισμός κάψας  Φαίνεται ότι τα τραχείας επιφανείας ενθέματα Cohesive που έχουν τοποθετηθεί με την ατραυματική τεχνική μας έχουν ελάχιστη πιθανότητα για σχηματισμό κάψας.

Δείτε φωτογραφίες με τα Cohesive ενθέματα:
http://www.kapositas.gr/ayxitiki-stithous.php

My Google+ Profile