Λευκή βίβλος ( white paper) για τα ενθέματα σιλικόνης

23 Ιουνίου 2011

 

Το FDA ανακοινώνει επισήμως στην λευκή βίβλο ( white paper) ότι τα ενθέματα σιλικόνης είναι ασφαλή στην επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α (FDA) ανακοινώνει (23/6/2011) στην επίσημη λευκή βίβλο την επίσημη θέση του για την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης στην επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Η American Society of Plastic Surgeons (A.S.P.S) συμφωνεί με την επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού και συμπληρώνει ότι η ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης έχει αποδειχθεί τόσο για αισθητικούς λόγους (αυξητική στήθους) όσο και για επανορθωτικούς όπως είναι η αποκατάσταση του μαστού μετά απο μαστεκτομή.

Τέλος οι γυναίκες θα πρέπει να ελέγχονται κατά διαστήματα από τους πλαστικούς χειρουργούς τους και θα πρέπει να κρατούν μαζί το βιβλίο με τους κωδικούς των ενθεμάτων που έχουν τοποθετηθεί.

Η ανακοίνωση αυτή του FDA είναι χρήσιμη τόσο για τους πλαστικούς χειρουργούς όσο και για τις γυναίκες.

Τα ενθέματα σιλικόνης, τελειώνει η ανακοίνωση, δεν είναι εφ'ορου ζωής υλικά και ίσως κάποιες γυναίκες να χρειασθεί να τα αντικαταστήσουν μετά απο χρόνια.

Σύμφωνα με τα δικά μας στατιστικά απο το β' εξάμηνο του 1998 μέχρι σήμερα χρησιμοποιώντας την 4η γενιά και απο το 2001 την 5η γενιά των Cohesive ενθεμάτων δεν χρειάσθηκε να αντικαταστήσουμε κανένα ένθεμα λόγω φθοράς ή ρήξης.

Περισσότερα για τα είδη και την κατασκευή των σύγχρονων ενθεμάτων συνεκτικής σιλικόνης Cohesive Ι και ΙΙ καθώς και σχετικό βίντεο απο τον Νώντα Καποσίτα μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε εδώ

Δείτε το σχετικό βίντεο από το ABC News


ABC US News | ABC Business News

 

My Google+ Profile