Ποιό θεωρείται ιδανικό μέγεθος στήθους

Η ομορφιά είναι ενα υποκειμενικό θέμα και διαφέρει στα μάτια του κάθε ανθρώπου.

Οι παράμετροι της ομορφιάς διαφέρουν από τον ένα πολιτισμό στον άλλο και επίσης έχουν αλλάξει με τον χρόνο αλλά και την μόδα.Βλέπουμε σε αρχαία γλυπτά αλλά και στην ινδική τέχνη να απεικονίζονται γυναίκες με πλήρες στρογγυλό στήθος.

Οι μαστοί είναι ακόμα της μόδας στην Ινδία, ειδικά με τις γυναίκες που φορούν ειδικά ρούχα και σαρίκια. Η Δύση, αντίθετα, έχει δει πολλές αλλαγές στον χώρο της μόδας αλλά και του μόντελινγκ-που σχετίζονται με το μέγεθος του στήθους.

Στα τελευταία εκατό χρόνια της μόδας έχουμε δεί ποικιλία μεγεθών από το επίπεδο στήθος μέχρι το μεγάλο με τις επεμβάσεις της αυξητικής στήθους.

Το στήθος πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα και πρέπει να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε να δένει με το σώμα.

Η περίμετρος του θώρακα, η απόσταση των ώμων, το μέγεθος του στήθους (cup size) πρέπει να δένει με την μέση, τους γοφούς και γενικά με το όλο σώμα ούτως ώστε να φαίνεται αρμονικό, λειτουργικό και στα μάτια όμορφο.

Ένα στήθος 75 C σε μια γυναίκα με στενούς ώμους και στενή μέση μπορεί να φαίνεται πλήρες και όμορφο από ενα στήθος 80 ή 85 C που ίσως φαίνεται πιο μικρό σε μια γυναίκα με φαρδείς ώμους και πιο φαρδιά μέση που ίσως θα ήθελε ενα 80-85 D η DD.

Το μέγεθος του στήθους αναφέρεται παγκοσμίως ως Cup Size (μέγεθος κύπελλου). Το C και το D είναι τα πιο συχνά.Το C είναι ενα μέσο και ευχάριστο μέγεθος στήθους και αφορά τον μέσο όρο των γυναικών.Το Β μπορεί να φανεί επαρκές για μια γυναίκα μικρόσωμη,αθλητική ή μια γυναίκα που κάνει μόντελινγκ (πασαρέλα).

Σε πολλές γυναίκες στην Δύση αρέσει σαν πρότυπο το Β η το C. Το D αφορά γυναίκες με φαρδείς ώμους και πλάτες. Πολλές γυναίκες αναζητούν μεγαλύτερα μεγέθη τύπου Ινδίας και είναι συνήθως έγγαμες με παιδιά. Οι νεώτερες ανύπαντρες θέλουν συνήθως πιο μικρά στήθη.

Συνεπώς όταν χτίζουμε το σώμα μιας γυναίκας είναι σημαντικό το μέγεθος του στήθους γιατί αν τα χέρια, οι ώμοι ή η κοιλιά και γοφοί είναι πιο ογκώδεις τότε και οι μαστοί πρέπει να είναι μεγαλύτεροι για να έχουμε δώσει το σωστό προφίλ (δείτε φωτογραφίες).

Σε πιο αδύνατες γυναίκες ενα σχετικά μικρότερο μέγεθος στήθους θα δώσει την ίδια εμφάνιση και αναλογία στο σώμα αλλά και πληρότητα στο στήθος.

Το ιδανικό στήθος καθορίζεται επίσης από τον τρόπο ζωής κάποιου. Οι γυναίκες που αθλούνται πρέπει να έχουν μετρίου μεγέθους στήθος.

Οι γυναίκες που φορούν ρηχτά ρούχα πρέπει να έχουν μεγαλύτερα στήθη. Οι γυναίκες των Δυτικών κρατών που φορούν ρούχα πιο εφαρμοστά πρέπει να έχουν μέτριου μεγέθους στήθη.

Οι γυναίκες της βιομηχανίας του θεάματος προτιμούν μεγαλύτερα στήθη με εξαίρεση τις κοπέλες του μόντελινγκ που κάνουν πασαρέλα που πρέπει να έχουν μικρότερα στήθη για την ανάδειξη των ρούχων.

Εδω βέβαια ανήκουν και τα μοντέλα που κάνουν φωτο μόντελινγκ, διαφήμιση, promotion που οι ανάγκες της δουλειάς είναι διαφορετικες και συνεπώς το μέγεθος του στήθους διαφοροποιείται και σε αυτές ανάλογα με τις αναλογίες του θώρακα τους αλλά και του σώματος γενικότερα.

Ένας κορυφαίος Βρετανός πλαστικός χειρουργός μελέτησε τόπλες μοντέλα.Αποστολή του είναι να μελετήσει αυτά τα στήθη, ώστε να βρει τη μαθηματική αναλογία για το τέλειο στήθος.

Πολλοί μπορούν να πουν ότι το τέλειο στήθος είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και ότι η πρώτη ύλη του δεν είναι επιστημονική, αλλά, σύμφωνα με την Mail on-line, στο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου του 2011, όταν εμφανίζονται γυναικείες μακέτες με βάση αυτές τις εξισώσεις, οι περισσότερες γυναίκες συμφωνούν, ότι οι στατιστικές είναι όντως ζωτικής σημασίας.

Ο κορυφαίος αυτός χειρουργός, διεξήγαγε τρίμηνη μελέτη, αναλύοντας τα στήθη 100 τόπλες μοντέλων για να καθορίσει τους ακριβείς παράγοντες, που κάνουν ελκυστικά τα στήθη μιας γυναίκας.

Χρησιμοποίησε τα εργαλεία μέτρησης του υπολογιστή, για να εξετάσει τις διαστάσεις των περιοχών πάνω και κάτω από τη θηλή, και την γωνία με την οποία κλίνουν τα σημεία της θηλής με το άνω μέρος του στήθους.

Η μελέτη έδειξε, ότι σε όλες τις περιπτώσεις η θηλή του "μεσημβρινού", που είναι η οριζόντια γραμμή που χαράσσεται στο επίπεδο της θηλής, ορίζεται σε ένα σημείο όπου κατά μέσο όρο, η αναλογία του μαστού αντιπροσωπεύει προς τα πάνω το 45% του συνολικού όγκου του μαστού και προς τα κάτω το 55 % του συνολικού του όγκου.

Η αναλογία είναι 45:55. "Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το πάνω μέρος του στήθους ήταν είτε ευθεία είτε σε κοίλη, και η θηλή ήταν σε ψηλή θέση, σε μια γωνία  περίπου 20 μοιρών. Σε όλες τις περιπτώσεις τα στήθη έδειχναν σφιχτά, κυρτά, τακτοποιημένα με μια ογκώδη καμπύλη".

Πολλές γυναίκες επιδιώκουν μια χειρουργική επέμβαση μαστού μετά από μια εγκυμοσύνη, η οποία τους έχει δημιουργήσει απώλειες στο στήθος τους και ζητούν από τους χειρούργους τους να "γεμίσουν" την κορυφή του.

Ωστόσο, όταν τους δείχνουν μια εικόνα στήθους, που ταιριάζει στην αναλογία 45:55, και μια δεύτερη με μεγαλύτερη πληρότητα των στηθών στην κορυφή τους, πολύ λίγες γυναίκες επιλέγουν την δεύτερη εικόνα.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής, η αύξηση του μαστού είναι η πιο δημοφιλής αισθητική χειρουργική επέμβαση.

Το να ζητάμε από μια γυναίκα μόνο τι μέγεθος στήθους θέλει δεν είναι αρκετό. Εδώ φαίνεται η εμπειρία του ειδικού πλαστικού χειρουργού στην αυξητική του στήθους.

Δείτε μερικές απο τις χειρουργημένες μας γυναίκες σε καλλιτεχνική φωτογράφιση με ρούχα ένα χρόνο μετά την αυξητική στήθους για μπορέσετε να κατανοήσετε οτι για να πετύχουμε το ιδανικό μέγεθος σημασία έχει ο σωματότυπος της γυναίκας, η επιθυμία για το μέγεθος μαζι με το αίσθημα αισθητικής που έχει για το νέο στήθος, το lifestyle που κάνει και το αίσθημα αισθητικής του πλαστικού χειρουργού που πρόερχεται από την μεγάλη του εμπειρία στην αυξητική στηθους.


My Google+ Profile