Ανάρρωση

ΑνάρρωσηΗ ανάρρωση ποικίλλει από 3 με 4 ημέρες αλλά αυτό εξαρτάται και από το είδος της εργασίας της κάθε γυναίκας. Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η ελαστικότητα του δέρματος και των ιστών κάτω από αυτό.

Στα δικά μας χέρια οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν καλά αμέσως μετά την επέμβαση από τις πρώτες ώρες ενώ μπορούν και κινούν τα χέρια τους άμεσα.

Ο πόνος όταν το ένθεμα τοποθετείται είτε κάτω από τον αδένα ή subfascial είναι ήπιος και ελέγχεται με ήπια αναλγητικά. Όλες οι χειρουργημένες παίρνουν απλά παυσίπονα της τάξης του depon και του Lonarid.

Αν το ένθεμα τοποθετηθεί κάτω από τον μυ τότε η ανάρρωση διαρκεί πιο πολύ,ενώ με την νέα τεχνική Subfascial η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη και το αποτέλεσμα πιο φυσικό. Η επάνοδος στην φυσικές δραστηριότητες και στην γυμναστική γίνεται μετά από 4 εβδομάδες.

Όλες οι γυναίκες θα πάρουν αντιβιοτικά από το στόμα κατά την επέμβαση, αλλά και μετά στο σπίτι.
Η πρώτη αλλαγή γίνεται το επόμενο πρωί και η δεύτερη σε μια εβδομάδα.

Όλες οι γυναίκες φορούν ένα εδικό σουτιέν που το χορηγούμε μαζί με την επέμβαση και στις 15 ημέρες μπορούν να το αντικαταστήσουν με ένα αθλητικό του εμπορίου.

Δείτε ενα σύντομο βίντεο όπου 4 κοπέλες που υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους με την τεχνική μας περιγράφουν την εμπειρία τους αμέσως μετά την επέμβαση και πώς η καθε μια βίωσε την ανάρρωση.

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ- FAQ

 

1. Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να παίρνω τα φάρμακα που μου έχει γράψει ο χειρουργός μου;

Το να παίρνετε τα φάρμακά σας με τροφή και νερό θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε από την επέμβαση του μαστού. Εάν δεν μπορείτε, συμβουλευτείτε τον χειρουργό σας. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει τη συνταγή σας.

2. Είμαι ένα πολύ δραστήριο άτομο. Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω μετά την αύξηση του μαστού μου έως ότου να μπορώ να ασκηθώ ξανά;

Συζητήστε με το χειρουργό σας σχετικά με το πότε μπορείτε να συνεχίσετε την άσκηση σας μετά από την αύξηση του μαστού. Οι οδηγίες μπορεί να διαφέρουν, αλλά η συνήθης είναι να περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αν και μπορεί να νιώθετε μια χαρά σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, δυστυχώς δεν θα έχουν επουλωθεί οι τομές σας πλήρως . Καλό είναι να μην σηκώνετε βαριά αντικείμενα ή να λάβετε μέρος σε έντονη δραστηριότητα για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες μετά την αύξηση του μαστού.

3. Σε πόσο καιρό μετά την αύξηση του μαστού μου θα πέσουν τα εμφυτεύματα σε μια φυσιολογική θέση;

Για τις περισσότερες γυναίκες, τα εμφυτεύματα στήθους μένουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση σε υψηλότερη θέση και στη συνέχεια πέφτουν σε μια πιο φυσιολογική θέση.

Αυτό διαρκεί συνήθως μερικές εβδομάδες και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του μεγέθους του εμφυτεύματος, του μεγέθους που ήταν πριν από την επέμβαση αύξησης το στήθος, το είδος της επιφάνειας του εμφυτεύματος, την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, τον μυϊκό τόνο σας και το αν κάνετε μασάζ στο στήθος σας.

Τα λείας επιφάνειας εμφυτεύματα στήθους θα πέσουν πιο γρήγορα από τα τραχείας εμφυτεύματα.  Επίσης τα εμφυτεύματα που τοποθετούνται κάτω από το θωρακικό μυ, θα πέσουν πιο αργά από αυτά που τοποθετούνται πάνω από το μυ. Εάν είχατε πολύ μικρό στήθος πριν, και έχετε βάλει μέτρια έως μεγάλα εμφυτεύματα, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος λόγω της σύσφιξης της επιδερμίδας σας.

Μερικές φορές, η μία πλευρά θα πέσει πριν από την άλλη πλευρά. Μερικοί χειρουργοί συμβουλεύουν τους ασθενείς να ωθούν τα εμφυτεύματα στήθους τους προς τα κάτω ή να τα μαλάσσουν μετά την επέμβαση τους.

4. Γιατί το στήθος μου εμφανίζεται κόκκινο και αισθάνομαι κάψιμο;

Το δέρμα σας έχει τεντωθεί για να φιλοξενήσει τα εμφυτεύματα στήθους. Η αίσθηση καψίματος και το κόκκινο χρώμα που προκαλούνται από το τέντωμα, είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης.

Ρωτήστε τον χειρουργό σας για το τι συνιστά για το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Μια ενυδατική κρέμα  μπορεί να βοηθήσει.

5. Γιατί είναι το στήθος μου λαμπερό;

Η λάμψη είναι αποτέλεσμα από το τέντωμα του δέρματος σας .Όταν το δέρμα σας αρχίζει να χαλαρώνει αυτό το σύμπτωμα θα εξαφανιστεί.

6.  Πόσο καιρό μετά την αύξηση του μαστού το στήθος μου θα μαλακώσει;

Αυτό εξαρτάται από τον τύπο επιφάνειας των εμφυτευμάτων σας, τον μυϊκό τόνο σας, την τοποθέτηση του εμφυτεύματος, και το μέγεθος των ενθεμάτων. Το στήθος σας θα είναι σταθερό για ένα διάστημα, λόγω της διόγκωσης μετά τη χειρουργική επέμβαση. Τα τραχείας επιφανείας εμφυτεύματα μπορεί να τα αισθάνεστε σκληρότερα από τα λεία, όπως και τα μεγάλα ενθέματα.

7. Είναι το στήθος μου πάρα πολύ σφιχτό;

Αυτό είναι κάτι σχετικό. Μερικά άτομα νομίζουν ότι είναι πάρα πολύ σταθερό όταν είναι μόνο ελαφρώς πιο σφιχτό από πριν, ενώ άλλα επιθυμούν τη σταθερότητα και την πληρότητα γύρω από το πάνω μέρος του στήθους τους. Δεν υπάρχει ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλους τους ασθενείς.Η εμπειρία του πλαστικού σας παίζει εδω πολύ σημαντικό ρόλο.

8. Πόσο σύντομα μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου μετά την αύξηση των μαστών μου;

Αυτό εξαρτάται από τη δουλειά σας, τον τύπο της τομή σας, την τοποθέτηση του εμφυτεύματος σας, και το πόσο γρήγορα θα επουλωθούν. Αν έχετε μια καθιστική εργασία, μπορείτε γενικά να επιστρέψετε νωρίτερα από ότι αν η δουλειά σας είναι σωματικά απαιτητική.

Προγραμματίστε ότι περίπου πέντε ημέρες μετά τη χειρουργική σας επέμβαση θα έχετε μια ικανοποιητική επούλωση των τομών σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ρωτήστε τον χειρουργό σας το πότε εκείνος συνιστά να επιστρέψετε στην εργασία σας.

9. Πότε μπορώ να μαυρίσω μετά από μια επέμβαση στήθους;

Το μαύρισμα δεν είναι καλό για οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου και του νέου σας στήθους. Μαυρισμένο δέρμα σημαίνει κατεστραμμένο  δέρμα. Αν θέλετε να μαυρίσετε ούτως ή άλλως, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μέχρι το δέρμα σας να μην είναι πλέον κόκκινο και λαμπερό.

Το μαύρισμα πολύ νωρίς μετά την επέμβαση αύξησης στήθους σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρχρωσης, μια κατάσταση κατά την οποία τα μπαλώματα του δέρματος γίνονται πιο σκούρα από το υπόλοιπο δέρμα. Κρατήστε τις τομές σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για έξι μήνες έως και ένα χρόνο μετά την επέμβαση.

Οι ουλές σας θα πάρουν περίπου ένα έτος για να ωριμάσουν, ώστε να καλυφτούν. Το δέρμα στο στήθος σας θα απλώσει και θα θεραπευτεί πριν εξαφανιστούν τα σημάδια σας, έτσι εάν αρχίσετε το τεχνητό μαύρισμα, πάντα να καλύπτετε σημάδια σας με κάποιο είδος ταινίας και όχι μόνο αντηλιακό.

10. Το σουτιέν μου ενοχλεί τις γραμμές της τομής μου. Τι μπορώ να κάνω;

Αν τομές σας έχουν κλείσει μπορείτε να φορέσετε είτε έναν ελαστικό επίδεσμο γύρω από το στήθος σας και να φορέσετε το σουτιέν σας από πάνω του είτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον αφρό, όπως τον EPIfoam ™ από την BioDermis. Συζητήστε το με το χειρουργό σας.

11. Το νέο μου στήθος τρίζει.  Είναι κάτι μόνιμο; Πότε θα σταματήσει;

Μην πανικοβάλλεστε αν ακούτε κάποιο θόρυβο που προέρχεται από το νέο σας στήθος. Αυτοί οι θόρυβοι μπορεί να προκύψουν από μια συσσώρευση υγρού ή από φυσαλίδες αέρα μέσα στη τσέπη του εμφυτεύματος, ή από την διευθέτηση του εμφυτεύματος.  Περιμένετε μερικές εβδομάδες και οι θόρυβοι που σας ενοχλούν μπορεί να σταματήσουν, αυτό είναι κάτι φυσιολογικό μετά από μια αύξηση του μαστού.

12. Το στήθος μου μοιάζει με κώνο ή τορπίλη. Είναι κάτι μόνιμο;

Το στήθος σας μπορεί να είναι περίεργο επειδή το δέρμα σας έχει τεντωθεί. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι πιθανό προσωρινό. Αν το στήθος σας μοιάζει σαν τορπίλη, είναι πιθανόν τα εμφυτεύματα σας να μην έχουν "πέσει" ακόμη.

Το κάτω μισό του κάθε μαστού ίσως να είναι σφιχτό, αναγκάζοντας τα στήθη να μένουν σε υψηλή θέση, σε σχήμα κώνου. Τις εβδομάδες αμέσως μετά την επέμβαση του στήθους σας, μπορείτε να σκεφτείτε ότι το στήθος σας είναι πολύ μεγάλο ή πάρα πολύ μικρό ή πάρα πολύ στρογγυλό ή τετράγωνο ή σε πολύ ψηλή θέση ή σε πολύ χαμηλή, αυτό θα περάσει με τον καιρό.

Αν τα εμφυτεύματα σας τοποθετήθηκαν κάτω από τους μύες του στήθους σας, μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να χαλαρώσουν οι μύες σας. Αν είστε δεξιόχειρας, το δεξί σας στήθος δεν θα πέσει τόσο γρήγορα όσο το αριστερό σας.

13. Οι θηλές μου είναι πολύ ευαίσθητες και είναι συνεχώς όρθιες. Τι μπορώ να κάνω;

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι είναι πολύ όρθιες και ευαίσθητες οι θηλές τους μετά από μια αύξηση μαστού. Δοκιμάστε να τις καλύψετε με μια στρογγυλή ταινία ενίσχυσης  ή με μαξιλάρια που χρησιμοποιούνται στην νοσηλευτική. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να προστατεύσουν τις θηλές σας από την τριβή με τα ενδύματά σας.

14. Το στήθος μου είναι πολύ μεγάλο. Το μισώ. Πότε μπορώ να ξανακάνω μια επέμβαση στήθους;

 Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Τις εβδομάδες μετά την αύξηση του μαστού, το στήθος σας είναι πρησμένο και τα εμφυτεύματα είναι σχετικά ψηλά στο στήθος σας. Περιμένετε μέχρι το οίδημα να υποχωρήσει  πριν αποφασίσετε ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο  ή ότι θέλετε μια αναθεώρηση στήθους. Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο μετά από ένα χρόνο, μιλήστε σε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό, που ειδικεύεται σε ενθέματα στήθους για να δείτε αν είστε καλή υποψήφια.

15. Πότε μπορώ να αρχίσω το τρέξιμο και πάλι μετά την αύξηση των μαστών μου;

Θα πρέπει να θεραπευτεί πλήρως, πριν να ξεκινήσετε το τρέξιμο και πάλι. Δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, το σχοινάκι, το μπάσκετ και η ιππασία προκαλούν πολλές κινήσεις στο στήθος σας. Ένα άλμα χωρίς καλή υποστήριξη για τα στήθη σας μπορεί να τεντώσει το δέρμα, τους συνδέσμους σας και τον συνδετικό ιστό σας, προκαλώντας  έτσι χαλάρωση. Συζητήστε με το χειρουργό σας πριν να πάρετε μέρος σε οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα και να φοράτε πάντα έναν καλό στηθόδεσμο υποστήριξης.

16. Τι μπορώ να κάνω για τα σημάδια μετά από μια επέμβαση μαστού;

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που προάγουν την επούλωση και  βελτιώνουν την εμφάνιση των σημαδιών από τα εμφυτευμάτων στήθους. Αυτά περιλαμβάνουν την Mederma ®,την  Xeragel BioDermis «® και τα φύλλα σιλικόνης. Ενώ οι τομές κλείνουν, μερικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν κολλητικούς ιστούς (όπως ινώδη κόλλα) ή ιατρικές χαρτοταινίες, όπως οι  Steri-Ταινίες ™. Ρωτήστε τον χειρουργό σας ποιο προϊόν συνιστά ο ίδιος.

17. Πότε μπορώ να ξεκινήσω το σεξ και πάλι μετά την αύξηση των μαστών μου;

Το σεξ είναι άσκηση. Δεν πρέπει να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που μπορούν να σας αυξήσουν σημαντικά τον καρδιακό σας ρυθμό σας ή να προκαλέσουν υπερβολική κίνηση στο στήθος σας για μια εβδομάδα ή δύο μετά από την αύξηση του μαστού σας. Τα αντιβιοτικά που παίρνετε για την πρόληψη  λοιμώξεων μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα αντισυλληπτικά σας χάπια, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήστε κάποια άλλη μορφή προστασίας εάν δεν θέλετε να μείνετε έγκυος.

18. Θα πρέπει να κοιμάμαι ανάσκελα ή στο πλάι για πάντα;

Όχι. Το πρήξιμο, ο πόνος και η ερυθρότητα είναι μόνο προσωρινά. Θα πρέπει να κοιμάστε ανάσκελα με το κεφάλι σας σε υψηλά επίπεδα για τις πρώτες πέντε έως 10 ημέρες μετά τη χειρουργική σας επέμβαση για να μειωθεί έτσι η δυσφορία και το πρήξιμο. Μπορείτε να κοιμάστε στην μεριά σας ή ανάσκελα μετά από 10 ημέρες.

19. Το στήθος μου είναι μουδιασμένο. Θα έχω ποτέ την αίσθηση του;

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η αίσθηση στο δέρμα επιστρέφει μετά από μια αύξηση του μαστού. Τα νεύρα του δέρματος έχουν πιεστεί προς τα πάνω από το πρήξιμο και από το δέρμα που είναι τεντωμένο πάνω από το εμφύτευμα. Αυτή η πίεση μπορεί να μουδιάσει προσωρινά την περιοχή. Υπάρχει περίπτωση τα νεύρα γύρω από τις τομές σας να κοπούν και αυτό μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση. Δεδομένου ότι ο φάκελος του μαστού χαλαρώνει και το οίδημα υποχωρεί, θα παρατηρήσετε την αίσθηση σας να επιστρέφει σταδιακά.

20. Μπορώ να οδηγήσω μέχρι το σπίτι μου μετά από μια χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους, αν δεν έχω κάνει γενική αναισθησία;

Όχι, θα πρέπει να έχετε κάποιον να σας οδηγήσει σπίτι και να σας φροντίσει για τις πρώτες 24 έως 48 ώρες μετά την επέμβαση αύξησης στήθους σας. Εκτός από το οποιαδήποτε υπόλειμμα μέθης και ηρεμιστικού, μπορεί να είναι πολύ επώδυνο για εσάς και θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά σας να οδηγείτε.

21. Έχω ένα άτομο για να με πάει σπίτι με το αυτοκίνητο του μετά την χειρουργική μου επέμβαση, αλλά δεν μπορεί να μείνει μαζί μου το βράδυ. Θα υπάρξει πρόβλημα;

Προσπαθήστε να έχετε κάποιον μαζί σας το βράδυ μετά την επέμβαση. Θα κοιμάστε πολύ και θα χρειαστείτε κάποιον για να σας ξυπνήσει για να πάρετε τα φάρμακά σας και  τη θερμοκρασία σας κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής σας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να σας βοηθήσει να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή και να πάτε στο μπάνιο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για να παραμείνει μαζί σας εκείνη τη νύχτα, ρωτήστε τον χειρουργό σας για μια βοηθό που θα σας παρέχει κατ 'οίκον φροντίδα. Μπορείτε επίσης να διανυκτερεύσετε στην κλινική.

22.Θα ταξιδέψω έξω από την πόλη μου για την χειρουργική μου επέμβαση στήθους και θα μείνω σε ένα ξενοδοχείο για λίγες ημέρες. Μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου;

Αν ταξιδεύετε για την χειρουργική επέμβαση  του στήθους σας,θα πρέπει να μείνετε στην κλινική το 1ο 24ωρο.

23 Πόσο σύντομα μετά την επέμβαση μπορώ να πετάξω;

Θα μείνετε την πρώτη ημέρα στην κλινική και την άλλη μέρα στο ξενοδοχείο.Μπορείτε να πετάξετε την μεθεπόμενη ημέρα.

24 Θέλω να σχεδιάσω διακοπές αμέσως μετά την αύξηση του μαστού μου. Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένω;

Ρωτήστε τον χειρουργό σας. Αν κάνετε ταξίδι στον πρώτο μήνα μετά την επέμβαση αύξησης στήθους, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, γιατί δεν θα έχουν πλήρως επουλωθεί οι τομές σας. Αν στις διακοπές σας θέλετε να φορέσετε μαγιό, ρωτήστε το γιατρό σας πότε μπορείτε να σταματήσετε να φοράτε το μετεγχειρητικό σουτιέν.

 

My Google+ Profile