Επέμβαση-Τεχνικές

Η επέμβαση της μείωσης του στήθους εκτελείται με γενική αναισθησία. Κατά την συνάντηση στο ιατρείο με τον πλαστικό χειρουργό γίνεται εκτενής ανάλυση της επέμβασης και η ασθενής βλέπει παρόμοιες περιπτώσεις με την δική της.Όλες οι γυναίκες υποβάλλονται σε προ-εγχειρητικό έλεγχο.

Τεχνικές

Η παραδοσιακή τεχνική που γίνεται στην βόρειο Αμερική αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο στηρίζεται στην διατήρηση ενός τμήματος μαστού που περιέχει την θηλή με την θηλαία άλω και παίρνει αιμάτωση από το θωρακικό τοίχωμα (inferior pedicle technique) με διάφορες παραλλαγές. Η καλύτερη κατανόηση της ανατομίας και της νεύρωσης του κρημνού αυτού αφήνει ανέπαφη την αισθητικότητα της θηλής αλλά και την δυνατότητα για μελλοντικό θηλασμό απ’ ότι άλλες τεχνικές στο παρελθόν. Η λιποαναρρόφηση έχει χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά αλλά από μόνη της δεν χρησιμοποιείται πια. Όλες οι τεχνικές επιτυγχάνουν ένα βαθμό ανόρθωσης του μαστού.

Inferior pedicle technique.


Η τεχνική αυτή είναι γνωστή και σαν τεχνική του ανάστροφου-Τ και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό σαν άγκυρα που περιβάλλει την θηλή με την θηλαία-άλω. Ο σχεδιασμός εκτείνεται προς τα κάτω ακολουθώντας τις φυσιολογικές πτυχές του μαστού. Αφαιρείται δέρμα, λίπος και μαζικός αδένας και η θηλή με την θηλαία-άλω μετακινείται σε υψηλότερο σημείο. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται και για μεγάλους αλλά και μικρούς μαστούς με λιγότερες τομές.

Vertical scar technique


Η vertical scar κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο λόγω των μικρότερων τομών αλλά και της καλής προβολής του μαστού μετά την επέμβαση. Αυτός ο τύπος της επέμβασης περιλαμβάνει την χρήση ενός άνω, έσω, ή έξω κρημνού που περιλαμβάνει την θηλή με την θηλαία-άλω. Αυτού του είδους οι μειώσεις χρησιμοποιούνται για μικρούς μαστούς με λίγο χαλαρό δέρμα και φυσικά πιο περιορισμένες τομές. Η επέμβαση αυτή αφαιρεί τον πλάγιο και κάτω πόλο αφήνοντας το άνω ανέπαφο.

Free nipple graft technique

Η free nipple graft τεχνική στηρίζεται στην μείωση του στήθους με ελεύθερη μεταφορά της θηλής με την θηλαία-άλω. Χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλους μαστούς και γιγαντομαστίες που κινδυνεύει η επιβίωση της θηλής με την θηλαία άλω. Υποψήφιες είναι διαβητικές, βαριές καπνίστριες ,γυναίκες με γιγαντομαστίες και γενικά όσες έχουν απόσταση θηλής-θηλαίας άλω από την υπομαστική πτυχή πάνω από 20 cm με μεγάλες απαιτήσεις εκτομής. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η θηλή με την θηλαία άλω αφαιρείται en block και τοποθετείται ξανά σε ψηλότερο σημείο του νέου μαστού σαν ελεύθερο μόσχευμα. Στις περιπτώσεις αυτές χάνεται η αίσθηση της θηλής και η δυνατότητα για θηλασμό. Φυσικά με την τεχνική αυτή οι μειώσεις είναι αρκετά μεγάλες.

Δείτε live επέμβαση σε βίντεο

 

My Google+ Profile